Hämeen suden mobiililuontopolku

Action track-rata on hauska tapa suunnistaa lähiympäristössä, toimia joukkueena ja oppia uutta. Tutustu Hämeen suden luontopolulla Loimijokeen, sen kasvillisuuteen ja eläimistöön, sekä opi ja testaa tietämyksesi Kehräämön alueesta!

Ohjeet sovelluksen käyttöön

 1. Peli toimii Android- ja IOS-käyttöjärjestelmillä. Lataa Action track -sovellus puhelimeesi omasta sovelluskaupastasi.
 2. Pidä GPS-signaali koko pelaamisen aja päällä.
 3. Avaa sovellus, jonka jälkeen sinulta pyydetään qr-koodi, jonka saat käymällä museolla. Koodi on seinällä nähtävillä. Et tarvitse erillistä lukusovellusta!
 4. Nyt olet päässyt peliin! Voit vaihtaa näkymän oikean alareunan kartta-kuvakkeesta.
 5. Kartalla näkyvät rastipisteet. Voit kiertää ne missä järjestyksessä tahansa,
 6. Näytöllä liikkuva hahmo näyttää koko ajan sijaintisi kartalla.
 7. Kun olet tarpeeksi lähellä rastia, rastin tehtävä aktivoituu ja näytöllesi pomppaa rastipisteeseen liityvä video, tietoisku tai kuva ja siihen liittyvä tehtävä.
 8. Kun olet saanut tehtävän valmiiksi, saat suorituksen perusteella pisteitä.
   
  Mikäli pelaatte porukalla, voitte lopuksi vertailla kuka sai eniten pisteitä! Ja eikun ulos ja luonnosta nauttimaan
Reitti sijaitsee Forssan luontomuseon läheisyydessä ja reitin varrella on 8 rastipistettä, joiden tehtävät liittyvät alueen eläimiin, vesistöön ja historiaan. Reitin pituus on noin 2 km. Reitin kiertäminen ja tehtävien tekeminen vievät noin 45 minuuttia.

Luontopolun ovat suunnitelleen Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) opiskelijat, Juhana Karpo ja Ronja Järvelä, harjoittelunsa aikana Forssan luontomuseolla osana Luonto Lähellä -hanketta.