Museon kokoelmat koostuvat tutkimuskokoelmista ja opetuskokoelmista. Lisäksi museolla säilytetään Lounais-Hämeen luonnonsuojeluyhdistys ry:n arkistoja.

Tutkimuskokoelmiin liitettävät näytteet numeroidaan, luetteloidaan ja siirretään kokoelmatiloihin säilytykseen. Niitä voidaan käyttää erilaisessa tutkimustyössä. Näihin kokoelmiin kuuluvat esimerkiksi täytetyt eläimet, nahkapreparaatit, kallo- ja luunäytteet sekä erilaiset sieni-, hyönteis- ja kasvinäytteet. Myös erilaiset paikalliseen suojelutyöhön liittyvät esineet ja dokumentit ovat osa näitä kokoelmia.

Opetuskokoelmiin voidaan liittää esineitä, joita museolla on useita kappaleita tai joilla ei ole tieteellistä merkitystä. Kokoelman näytteitä voidaan käyttää esimerkiksi osana opastustyötä, työpajoja tai opetusta. Niitä voidaan käyttää myös rekvisiittana erilaisissa tarkoituksissa.

Näyttelysalin esineet ovat sekoitus näistä kahdesta kokoelmasta.

Lounais-Hämeen luonnonsuojeluyhdistyksen arkistoihin kuuluu yhdistyksen tuottamia dokumentteja, valokuvia, kirjeenvaihtoja sekä muita aineistoja yhdistyksen alkuajoilta nykypäivään asti.

Museo on auki:

Kesäkausi 15.6.-15.8. ke-pe 10-16 ja la-su 12-16.

Talvikausi 16.8.-14.6. ke, pe ja su 12-16.

Pääsiäisaukioloajat: 19.4. pe museo suljettu, mutta 21.4. su museo avoinna 12-16

Ulko-ovi suljetaan 15 minuuttia ennen sulkemisaikaa. Ryhmiä otetaan vastaan lisäksi näiden aikojen ulkopuolella, varaathan käyntisi ajoissa!

 

Yhteystiedot:

Wahreninkatu 4, Forssa, A-rappu

puh. 044 272 9002


Pääsymaksu:

Vapaaehtoinen.

Paikalliset (Lounais-Häme) koululais- ja päiväkotiryhmät maksutta, muilta ryhmiltä laskutetaan opastetusta käynnistä 40 euroa alkavalta tunnilta.


Näyttelyt:

Perusnäyttely: Hämeen luonto ja Suojassa

Forssan seudun kamerat, luontovalokuvia maalis-huhtikuu

 

Tapahtumat:

Museon tapahtumakalenterin löydät täältä.