Museon tapahtumat 2018, 50-vuotisjuhlavuoden tapahtumakalenteri:

 

17.2. lauantai, perhelauantai klo 10-14. Museolla koko perheen iloisessa tapahtumassa tutustumaan leikin ja askartelun siivellä kestävään elämäntapaan. Perhelauantain ohjelmasta vastaan HAMK:in opiskelijaosuuskunta Team Kestävä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

 

3.3. lauantai, Eläinpäivä. Koko perheen tapahtumassa voit tutustua eri lemmikkien oikeaan ja hyvään hoitoon, askarrella, tehdä ostoksia ja käydä työpajoissa. Eläimet valtaavat museon kello 10-14. Tilaisuus on maksuton.

 

22.4. sunnuntai, kasvien ja pistokkaiden vaihtopäivä. Tuo pistokkaita tai siemeniä omista kasveistasi ja vaihda ne vaihtopöydässä uusiin! Samalla voit keskustella huonekasveista, saada hoitovinkkejä ja tutustua muihin kasviharrastajiin. Tapahtuma on avoinna museon aukioloaikana eli 12-16. Tilaisuus on maksuton.

 

18.5. perjantaina, Museoiden yö. Forssan luontomuseo ja Forssan museo osallistuvat kansainväliseen Museoiden yö -tapahtumaan.  Tule kokemaan luontomuseo iltahämärässä, tutustumaan kallojen ja luiden kiehtovaan maailmaan, kuuntelemaan musiikkia ja piipahtamaan piirtotyöpajassa. Museo on poikkeuksellisesti auki illalla 17:00 alkaen. Tapahtuma on maksuton.

 

10.6. sunnuntaina, ötökkähotelli-työpaja. Tule askartelemaan kotipihaan, lähipuistoon tai vaikkapa mökille oma ötökkähotelli! Työpaja on avoinna museon aukioloaikana 12-16. Paja on osallistujille maksuton. 

 

Heinäkuu, Viron luontomatkailu ja -kohteet -luento. Luento on osa Viro 100 -tapahtumia ja se liittyy Vinkkelissä kesällä avoinna olevaan luontovalokuvanäyttelyyn.

 

25.8. lauantaina, Suomen luonnon päivä. Tule koko perheen tapahtumaan juhlimaan kanssamme Suomen luontoa!

 

Syyskuussa, perinteinen sieninäyttely. Näyttelyssä on esillä ajankohdalle tyypillisiä ruoka-, myrkky- ja muita sieniä. Paikalla on koko tapahtuman ajan sienineuvoja vastaamassa kysymyksiin ja määrittämässä lajeja. Tapahtuma on maksuton. Näyttelyn ajankohta tarkentuu myöhemmin.

 

Lokakuu, eläinsadut. Lokakuussa eläinsatuja käsitellään monin eri tavoin. Tarkemmat tiedot ja ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

 

14.11. - 2.12. Pimeät viikot. Museolla esitellään erilaisia pimeässä ja hämärässä viihtyviä eläimiä sekä kurkistetaan niiden elämään mininäyttelyn voimin. Näyttelyyn pääsee tutustumaan museon aukioloaikoina maksutta.

 

Joulukuu, museon 50-vuotisjuhlailta. Ajankohta ja ohjelma tarkentuu myöhemmin. Tilaisuus on maksuton.

Museo on auki:

Kesäkausi 15.6.-15.8. ti-su 10-16

Talvikausi 16.8.-14.6. ke, pe ja su 12-16.

Ulko-ovi suljetaan 15 minuuttia ennen sulkemisaikaa. Ryhmiä otetaan vastaan lisäksi näiden aikojen ulkopuolella, varaathan käyntisi ajoissa!

 

Yhteystiedot:

Wahreninkatu 4, Forssa, A-rappu

puh. 044 272 9002


Pääsymaksu:

Vapaaehtoinen.

Paikalliset koululais- ja päiväkotiryhmät maksutta, muilta ryhmiltä laskutetaan opastetusta käynnistä 40 euroa tunnilta.


Näyttelyt:

Perusnäyttely: Hämeen luonto ja Suojassa

Vaihtuva näyttely: "Maamme", Outi Silfvenius 14.1.-4.3.2018