Tapahtumat

Opastettu museokierros selkosuomeksi Forssan luontomuseolla pe 24.5. klo 16

Tervetuloa Forssan luontomuseoon tutustumaan lähiluontoon!

Kierroksella katsotaan Suomen erilaisia eläimiä ja kerrotaan niistä mielenkiintoisia tarinoita ja tietoja. Museolla pääset näkemään mm. täytetyn suden, kyykäärmeen ja merikotkan. Kierroksella puhutaan myös luonnonsuojelusta Suomessa.

Opastettu kierros on tarkoitettu suomen kielen opiskelijoille ja pidetään helpolla suomen kielellä. Kierrokselle on vapaa pääsy.

Lintukävely Linikkalanlammilla la 25.5. klo 10
Kuva: Lounais-Hämeen Lintuharrastajat ry

Lintukävely on tällä kerralla Linikkalanlammin rannassa. Kävellään hiljaksiin lammi ympäri ja havainnoidaan linnustoa ja muutakin kesän etenemistä. Reitti kulkee kuivalla maalla, joten kävelykengillä selviää.

Kokoontuminen ja lähtö jäähallin parkkipaikalta n. klo 10. Kesto tuskin kahteen tuntiin yltää.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Lounais-Hämeen Lintuharrastajat ry:n kanssa. Kävelyn jälkeen on mahdollista tutustua maksutta luontomuseoon.

Oppaina toimivat Oskari Härmä (luontomuseo), Ulla Leino ja Tapio Tiirikainen (lhlh).

Luontoelokuvafestivaali la 8.6. klo 13-18
Suomen luonnonkukkien päivä su 16.6. klo 12-14
Kuva: Mikko Kuussaari

Lounais-Hämeen luonnonsuojeluyhdistys järjestää Suomen luonnonkukkien päivän retken Kivijärven luonnonsuojelualueella Urjalassa. Vuoden 2024 teemalaji on raita (Salix caprea).

Retken kesto on n. 2 tuntia. Kävelemme n. 2 km matkan verran metsäympäristössä. Mukaan kannattaa varata säänmukaiset varusteet, pienet eväät ja halutessaan kiikarit ja kasvikirja.

Aloituspaikka: Raikon kartanon edustalta, Turunväylä 1097, Urjala.


Tutustu museon aiempiin tapahtumiin.